torstai 21. maaliskuuta 2013

Unelmia ja näyttelyhommia..

Röllin kanssa olisi vihdoinkin tulossa aika osallistua oikeaan näyttelyyn: Rölli on ilmoitettu Vaasan kansainväliseen koiranäyttelyyn. Käppänät on kehässä sunnuntaina, mikä on melko ikävää siinä mielessä, että tuttuja olisi lauantaina sinne menossa, mutta ei sunnuntaina. Noh, pärjäämme varmaan itsekseenkin, ja eiköhän tuolta jotain juttuseuraakin löydy. Isäntäkään kun ei kovin innostunut kuullessaan, että joutuu heräämään aamulla ennen viittä, jotta keretään ajaa Vaasaan yhdeksäksi :D

Röllin turkin kohtaloa olen jo aikaisemminkin pohtinut. Kasvattajalta saatiin onneksi hyvät ohjeet tähänkin pulmaan: rullaus. Nyt onkin Rölli-raasu joutunut nyppivien sormien alle useaan otteeseen, ja ainakin omaan silmään turkki vaikuttaa hyvältä. Toki se on vielä aika pehmoista pentukarvaa paikoin, mutta selkään ja niskaan on tullut jo ihan kunnollisia karkeita jouhia. Saksiminen ja ajelukin on jotenkuten onnistunut, mutta vaatii vielä vähän harjoitusta. Ja mahdollisesti osaavamman trimmaajan ;) Kunnolliset ohennussakset vaan pitäisi laittaa ostoslistalle samoin kuin kunnollinen trimmipöytä. Onneksi siskolla oli edes vähän paremmat ohkarit, kuin minun Clas Ohlsonin p***at, ja trimmipöytääkin saatiin viikonloppuna lainata. Rölli vaan tykkää trimmaamistesta yhtä paljon, kuin kissa uimisesta, joten melkoisia painiotteita sen kanssa on saanut harjoitella samalla :D Mutta pikkuhiljaa se siihenkin tottuu.

Näyttelytottumusta harjoitellaan aktiivisesti niin Pohjois-Suomen snautseri-pinseri harrastajat ry:n järjestämällä näto-kurssilla kuin käymällä kaikissa mahdollisissa mätsäreissä, mitä lähiseudulla järjestetään. Edelliset olivat viime sunnuntaina Koirakoulu Vietin tiloissa Hiukkavaarassa. Rölli sai punaisen nauhan, mutta ei sijoittunut loppukehässä. Sen sijaan saatiin runsaasti kokemusta, ja ensimmäisiin mätsäreihin verrattuna Rölli oli kehittynyt reilusti. Se jaksoi jo seistä pitkään paikallaan istumatta välissä, ja juoksu sujui hyvin. Juoksussa harjoittelemista on enemmänkin emännän vauhdissa kuin Röllin tekemisessä, jotta saataisiin liikkeet paremmin esille. Kunhan vaan jaksetaan treenata, niin hyvä siitä tulee.

Tässä muutama kuva mätsäreistä (Jenni Suomalaisen ottamia), jä täältä lisää kuvia kiinnostuneille:
Rölliä ei tuomari kiinnostanut, kun mammalla oli kerrankin hyvät namit mukana :D
Kuvia on aina kiva saada, näistä näkee, missä meillä on vielä treenattavaa.(Röllistäkin on kivaa, kun emäntä on perfektionisti, jolloin vikaa löytyy varmasti ;)) Namia pitää Röllille tuoda alemmas, ettei tarvi kurkotella. Ja karvan laadun raja näkyy hyvin kuvissa, pyllyn päällä on vielä melkoista höttöä, joka toivottavasti paranee aikojen saatossa ;) Ja ohkarit pitänee käydä hankkimassa, jotta saadaan kaula nätimmäksi :D Ja takajalkojen karvat saa vieläkin kasvaa pidemmiksi ja, ja, ja... Rölli on hieno poika!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti