keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Huugon oppimisesta

Vaikka Huugo on vähän ollut kehitykseltään hidas, ei sen päässä tunnu olevan mitään vikaa. Ellei viaksi laske ajoittaista itsepäisyyttä, mikä taitaa kyllä olla ihan rodulle ominaista. Joka tapauksessa Huugon opettaminen on ollut todella helppoa, ainoa vaikeus on ollut saada Huugo alunperin tekemään se mitä haluan sen tekevän. Se kun ei pörrää ympäriinsä niinkuin monet pennut ja tee vahongossa jotain, vaan enemmänkin istuu ja miettii, mitä sitä tekisi. Sitten kun sen vihdoin saa jotain tekemään ja kerkeää palkitsemaan, se kyllä oppii nopeasti mistä hyvästä nami tuli. Onneksi se on kauhean perso nameille, joten loppujen lopuksi sen saa niillä innostettua vaikka puuhun kiipeämään, jos se vaan olisi fyysisesti mahdollista.

Huugon ehdollistin naksuttimelle melko nopeasti. Ensin tuntui ihan hölmöltä ajatukselta noin pientä koiraa kouluttaa naksuttimella, mutta parin kipeän selän kanssa vietetyn yön jälkeen tulin siihen tulokseen, että juuri pieni koira onkin ehdottoman kätevää palkita ensin naksulla, jonka jälkeen namin voi heittää sille ilman kumartumista. Tosin vaatii vielä vähän harjoittelemista Huugon saada nami kiinni ilmasta. Nopeasti se oppi, että naksun jälkeen tulee nami. Naksutinta ehdollistettaessa se itse asiassa oppi ihan vahingossa tökkäämään nokalla naksutinta just ennen kuin kerkesin painaa, rassu luuli, että nokalla tökkimällä saa nameja. Nyt ollaan naksun kanssa treenattu istumista ja maahan menoa. Istuminen kyllä sujuu oudossakin ympäristössä, mutta maahan meno vaatii vielä käsimerkin, joka nyt yritetään jättää pois.

Huugo on ilmoitettu jo kahdelle kurssille Oulun Koirakouluun. Huugo pääsee pentukurssille 24.5 alkaen ja näyttelytottumuskurssille 7.5. alkaen. Pentukurssilta pääasiassa haemme tekniikoita, joilla asioita koiralle voi opettaa sekä kontaktia muihin penneleihin. Huugolla kun ei Oulussa ole juuri koirakavereita, joiden kanssa leikkiä, niin pääseepähän vähän tutustumaan toisiinkin koiriin. Vielä kun asutaan täällä "korvessa", niin lenkilläkään ei tule toisia koiria vastaan. Tarkoituksena olisikin kyllä lenkkeilyttää Huugoa muuallakin kuin tuossa omalla tiellä, mutta... Pari kertaa on jo yritettykin, toisella kertaa Oulunsalosta ei löytynyt toisia koiria, ja toinen kerta kului rautakaupassa. Noh, ehkä tänään..

Näto-kurssilta haemme kanssa vähän kontaktia muihin pentuihin sekä vähän ohjeita itse näyttelyitä varten. Koiraahan olisi tarkoitus näyttelyissäkin käyttää, se olisi todennäköisesti Huugostakin mukavaa harrastamista. Muutamat match show:t on jo kiikarissa Oulun ja Kemin seudulla, ja toki käydään Oulun ja Kemin kv-näyttelyissäkin. Huugo vaan ei saa niihin vielä osallistua, kun on harmittavasti pari viikkoa liian nuori. Toisaalta nyt vähän mietityttääkin, olisiko Huugo edes valmis näyttelyihin vielä silloin, kun tuo kehitys on ollut fyysisesti vähän hitaanlaista. Vähän saisi pituutta ainakin vielä tulla ennen "oikeita" näyttelyitä. Mutta kaikki aikanaan, kyllä me keretään varmasti kehiä kiertää vielä myöhemminkin. Ja mätsäreistä saa sopivasti kokemusta ennen sitä sekä vähän suuntaa tuomareilta, onko Huugosta kehään. Ensi lauantaina olisi yhdet mätsärit, mihin vähän olisi tarkoitus mennä tuulia haistelemaan, vaikka ei vielä osallistutakaan Huugon kanssa. Saa nähdä onko pentu ihan kauhuissaan siellä.

Loppuun vielä video Huugosta juoksemassa, lähinnä testiksi osaanko videoita tänne ja YouTubeen liittää:Video on kyllä jo n. kuukauden vanha eikä näköjään kuvanlaatu ole parhaimmasta päästä iPhonella kuvattuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti